Όροι Χρήσης

Όροι Παροχής Υπηρεσιών INVENTICS

Σας ευχαριστούμε που χρησιμοποιείτε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας (“Υπηρεσίες”). Οι Υπηρεσίες παρέχονται από την INVENTICS A.E. και τις επιμέρους δραστηριότητες αυτής, MEDEVENTS και LIVEMEDIA.
Χρησιμοποιώντας τις Υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους παρόντες όρους. Παρακαλούμε διαβάστε τους προσεκτικά.

Οι Υπηρεσίες μας παρουσιάζουν ποικίλη διαφοροποίηση, επομένως ορισμένες φορές ενδέχεται να ισχύουν επιπλέον όροι ή απαιτήσεις προϊόντων.

INVENTICS
Η Εταιρεία μας εδρεύει στη Θεσσαλονίκη και διατηρεί γραφεία σε Αθήνα και Λονδίνο με αντικείμενο τις υπηρεσίες σε τομείς και δραστηριότητες των Medevents (για την οργάνωση συνεδρίων κι εκδηλώσεων) και Livemedia (διαδικτυακό κανάλι και σύστημα εκδηλώσεων).

LIVEMEDIA
Υπηρεσίες για τη ζωντανή μετάδοση και αποθήκευση συνεδρίων, εκδηλώσεων, εκπαιδευτικών σεμιναρίων (courses and web seminars), ρεπορτάζ και ειδήσεων (news and reportage).
Την κατασκευή, παροχή και υποστήριξη διαδικτυακών καναλιών (web channels) προς φορείς και εταιρείες.
Την παραγωγή ντοκιμαντέρ, εκπομπών, ρεπορτάζ.
Την παροχή υπηρεσιών τηλεδιάσκεψης, video chat, εταιρικών εκπαιδευτικών σεμιναρίων, εκπαίδευσης εξ’ αποστάσεως.
Την παροχή υπηρεσιών και εργαλείων για διοργάνωση εκδηλώσεων: Livemedia Conferences and Events Services (Poll, Chat, Eprogram, Evaluation, Meet Me, Conference System κλπ, όπως αυτές περιγράφονται στο: www.livemedia.gr/ypiresies).
Για την ισχύουσα τιμολογιακή πολιτική των υπηρεσιών της δραστηριότητας LIVEMEDIA ισχύει ο αναρτημένος κατάλογός μας www.livemedia.gr/pricelist.

Κανάλια
Οι χρήστες μπορούν να διατηρούν τα δικά τους κανάλια που φιλοξενούνται στο Livemedia και διέπονται από τους παρόντες όρους. Οι χρήστες φέρουν την ευθύνη των όσων αναρτούν στο κανάλι τους.

Livemedia Tools – Livemedia Event Services - Conference System
Η Εταιρεία αναλαμβάνει να επιμελείται τη λειτουργία των Livemedia Event Services και της Υπηρεσίας της Conference System ρητά μη ευθυνόμενης πάντως σε περίπτωση που σημειωθεί οποιαδήποτε διακοπή η οποία οφείλεται σε γεγονότα πέραν του ελέγχου της Εταιρείας, σε γεγονότα ανωτέρας βίας όπως πτώση ή καθυστέρηση δικτύων ή διακοπή της ηλεκτροδότησης ή λανθασμένη πληκτρολόγηση του Πελάτη ή καθυστέρηση, σφάλματα ή τεχνική ανεπάρκεια ή δυσλειτουργία του τηλεπικοινωνιακού δικτύου ή τεχνικού εξοπλισμού του Πελάτη ή τρίτου όπως ενδεικτικά τρίτου προμηθευτή υπηρεσιών πρόσβασης στο διαδίκτυο που καθιστούν αδύνατη την πρόσβαση στην Υπηρεσία προσωρινά ή μόνιμα ή οποιαδήποτε άλλη αιτία που δεν οφείλεται σε αμέλεια της Εταιρείας.
H Εταιρεία καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αδιάλειπτη λειτουργία των υπηρεσίων. O χρήστης έχει συνδρομητική υπηρεσία στο σύστημα με τις λειτουργίες του οι οποίες βελτιώνονται σε συνεχή ανάπτυξη. Ωστόσο, δεν υλοποιούνται υπηρεσίες κατά παραγγελία του πελάτη και η βελτίωση του γίνεται σταδιακά με βάση τον προγραμματισμό του Livemedia. Σε περίπτωση που ο χρήστης επιθυμεί τη διακοπή των υπηρεσιών που του παρέχονται, τότε η Εταιρεία του παραδίδει τα δεδομένα-data για να προχωρήσει σε χρήση άλλου παρόχου. Το σύστημα της Εταιρείας αποτελει συνδρομητική υπηρεσία και συνεπώς μόνο τα δεδομένα μπορούν να παραδοθούν στον χρήστη.

Χρήση των Υπηρεσιών μας - Ευθύνη
O χρήστης πρέπει να χρησιμοποιεί και να συμμορφώνεται με όποιες πολιτικές διατίθενται στο πλαίσιο των Υπηρεσιών. Μην κάνετε κακή χρήση των Υπηρεσιών μας. Μη χρησιμοποιείτε αυτές τις Υπηρεσίες με τρόπο που σας αποσπά και σας εμποδίζει να συμμορφώνεστε με τους νόμους περί επισκεψιμότητας ή ασφάλειας. Η Εταιρεία δεν ευθύνεται για οποιαδήποτε τυχόν χρήση ή κατάχρηση του αποθηκευμένου υλικού της εκτός των διαδικτυακών της τόπων (ενδεικτικά site τρίτων, blogs, social media).

Συλλογή και χρήση Προσωπικών Δεδομένων
Κάθε επισκέπτης ή και χρήστης μπορεί να πλοηγηθεί ελεύθερα στο site της Εταιρείας και των επιμέρους τομέων δραστηριότητας αυτής, ιδίως της Livemedia.gr χωρίς να δώσει οποιαδήποτε προσωπική πληροφορία. Η Εταιρεία δεσμεύεται για την προστασία του απορρήτου του επισκέπτη/χρήστη. H Εταιρεία συλλέγει προσωπικά δεδομένα για όσο χρόνο είναι απολύτως απαραίτητο και μόνο για τους προαναφερθέντες σκοπούς των υπηρεσιών, όταν ο επισκέπτης/χρήστης εγγράφεται ως χρήστης στο site και στην mailing list της ή ζητάει περισσότερες πληροφορίες για υπηρεσίες ή προϊόντα μέσα από φόρμα καθώς και όταν ο επισκέπτης/χρήστης εγγράφεται σε συνέδριο. Το σύστημα Livemedia Event Services καταγράφει και επεξεργάζεται τα δεδομένα της πλοήγησης των χρηστών, όπως τη θέαση των βίντεο, ποια χρονική στιγμή και πόση διάρκεια παρακολούθησης, καθώς και τα δεδομένα στο chat & στο event registration.
H Εταιρεία μπορεί να χρησιμοποιεί τα προσωπικά δεδομένα των πελατών και των εγγεγραμμένων χρηστών για την ενημέρωσή τους σχετικά με συνέδρια και εκδηλώσεις, ρεπορτάζ, προσφορές υπηρεσιών, προϊόντων και νέων της Εταιρείας.

Υποχρεώσεις και διασφαλίσεις για τα Προσωπικά Δεδομένα
Η Εταιρεία εφαρμόζει τα κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα με αποτελεσματικό τρόπο ώστε να προστατεύει τα δικαιώματα των χρηστών. H Εταιρεία ακολουθώντας τις αρχές της προστασίας των προσωπικών δεδομένων, που προβλέπονται από τους σχετικούς νόμους και διεθνείς συμβάσεις, δεν πρόκειται να προβεί σε οποιαδήποτε αθέμιτη και χωρίς την προηγούμενη έγκρισή σας αποκάλυψη προσωπικών δεδομένων. H Εταιρεία με κανέναν τρόπο δεν αποκαλύπτει, δημοσιοποιεί, πωλεί, ανταλλάσσει τα προσωπικά στοιχεία και τις πληροφορίες των επισκεπτών / χρηστών της. Διασφαλίζει την ενημέρωση και συγκατάθεση τους ή μη ότι τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που τους αφορούν υποβάλλονται σε επεξεργασία, πού και για ποιο σκοπό όπως και το δικαίωμα των χρηστών στην λήθη, δηλαδή τη δυνατότητα, μετά από επιθυμία των χρηστών, να διαγράψει τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα από τον ελεγκτή δεδομένων, να σταματήσει την περαιτέρω διάδοση των δεδομένων και ενδεχομένως να σταματήσει την επεξεργασία των δεδομένων από τρίτους. H Εταιρεία δίνει το δικαίωμα στους εγγεγραμμένους χρήστες να διαγραφούν, οποιαδήποτε χρονική στιγμή, εφόσον το επιθυμούν με σχετικό αίτημα τους, διαφορετικά θεωρείται ότι συναινούν.
Κατά τακτά χρονικά διαστήματα η Εταιρεία με διάφορα συστήματα επικαιροποιεί τα στοιχεία, αλλά και τη δυνατότητα των χρηστών να ενημερώνονται. Η Εταιρεία έχει ήδη προσαρμόσει τα συστήματα και τις υπηρεσίες της στον Ευρωπαϊκό Κανονισμό GDPR (General Data Protection Regulation) με στόχο και σκοπό να προστατεύσει τους χρήστες της ως προς την ιδιωτική ζωή και τις παραβιάσεις των δεδομένων τους. Έχει ενισχύσει την επιλογή του χρήστη για τη συναίνεση / συγκατάθεση στο πλαίσιο του GDPR με κατανοητή και εύκολα προσπελάσιμη μορφή ώστε να μπορεί ο χρήστης ανά πάσα στιγμή να την αποσύρει.

Εφαρμοστέο Δίκαιο
Η διαχείριση και προστασία των προσωπικών δεδομένων του επισκέπτη/ χρήστη υπόκειται στους όρους της παρούσας δήλωσης, καθώς και στις σχετικές διατάξεις της ελληνικής νομοθεσίας. H Εταιρεία παρακρατεί το δικαίωμα να διορθώσει ή να τροποποιήσει τη δήλωση προστασίας δεδομένων οποιαδήποτε στιγμή ως ανταπόκριση στις αλλαγές νομοθεσίας προστασίας δεδομένων.

Πνευματική ιδιοκτησία
Η πνευματική ιδιοκτησία, σύμβολα και δικαιώματα σε αυτήν την ιστοσελίδα (συμπεριλαμβανομένων της σχεδίασης, της ρύθμισης, της εικόνας και/ ή της αισθητικής) παραμένουν πάντοτε ιδιοκτησία της Εταιρείας, με την επιφύλαξη τυχόν επιμέρους δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας των δημιουργών. Ο επισκέπτης της ιστοσελίδας Livemedia.gr, συμφωνεί αυτόματα ότι χρησιμοποιεί το περιεχόμενό της για προσωπική, μη εμπορική χρήση ή μόνο για ακαδημαϊκούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς. Συμφωνεί να μην αποθηκεύει, διανέμει, μεταδίδει, εκπέμπει, εκμεταλλεύεται εμπορικά ή τροποποιεί με οποιονδήποτε τρόπο υλικό ή περιεχόμενο χωρίς την προηγούμενη έγγραφη έγκριση της Εταιρείας.

Αποθηκευμένο υλικό
Το αποθηκευμένο υλικό video, φωτογραφίες και λοιπά αρχεία στο Livemedia.gr παρέχονται με την έγγραφη συγκατάθεση του διοργανωτή – φορέα της εκδήλωσης. Το ίδιο ισχύει για τα συνέδρια – ημερίδες όπου ο φορέας – διοργανωτής διατηρεί την έγγραφη έγκριση και συγκατάθεση για δημοσίευση στο internet των video και αρχείων των ομιλητών.
Ο διοργανωτής – φορέας της εκδήλωσης διατηρεί το δικαίωμα να ζητήσει εγγράφως την αφαίρεση μέρους ή του συνόλου του υλικού οποιαδήποτε χρονική στιγμή.
Ο κάθε ομιλητής διατηρεί το δικαίωμα να ζητήσει εγγράφως την αφαίρεση μέρους ή του συνόλου της ομιλίας του οποιαδήποτε χρονική στιγμή.
Οι πελάτες (φορέας - διοργανωτής) της Inventics Α.Ε. παρέχουν εγγράφως το δικαίωμα της φιλοξενίας του οπτικοακουστικού υλικού στην ιστοσελίδα του Livemedia.gr για τη συμφωνημένη χρήση. Ιδιοκτήτης του αποθηκευμένου υλικού είναι ο φορέας – οργανωτής (πελάτης) του συνεδρίου ή της εκδήλωσης.
Σε περίπτωση ύπαρξης copyright στο υλικό του ομιλητή, ο πελάτης υποχρεούται να ενημερώσει εγγράφως εκ των προτέρων την Inventics Α.Ε..
Δικαίωμα πρόσβασης στα αποθηκευμένα αρχεία των ιατρικών συνεδρίων έχουν μόνο όσοι ασκούν το ιατρικό επάγγελμα και αποδέχονται τη χρήση.
Το περιεχόμενο του αποθηκευμένου υλικού δεν εκφράζει απαραίτητα την άποψη και γνώμη του Livemedia.gr

Χρήστες
Οι χρήστες της ιστοσελίδας Livemedia.gr πρέπει να είναι ενήλικες, σε αντίθετη περίπτωση, οφείλουν να έχουν τη σύμφωνη γνώμη και επίβλεψη των κηδεμόνων τους. Για οποιαδήποτε επιπλέον διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ.

Δικαιώματα πνευματικής και βιομηχανικής ιδιοκτησίας - Σήματα
Η πνευματική ιδιοκτησία και τα αντίστοιχα δικαιώματα σε όλα τα στοιχεία, τις πληροφορίες, τα συστήματα, τις διαδικασίας ή οποιαδήποτε άλλο υλικό που χρησιμοποιείται ή διαμορφώνεται από την Εταιρεία για το σκοπό παροχής υπηρεσιών μέσω της Υπηρεσίας ή για την εκπλήρωση των υποχρεώσεων της Υπηρεσίας από την παρούσα παραμένει στην Εταιρεία. O Πελάτης αναγνωρίζει ότι τα λογότυπα και η επωνυμία είναι καταχωρημένα σήματα ιδιοκτησίας της Εταιρείας. Όλο το περιεχόμενο του διαδικτυακού τόπου, συμπεριλαμβανομένων εικόνων, γραφικών, φωτογραφιών, σχεδίων, κειμένων των παρεχομένων υπηρεσιών και γενικά όλων των αρχείων αυτού του δικτυακού τόπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, κατατεθειμένα σήματα και σήματα υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου και προστατεύονται από τις σχετικές διατάξεις του Ελληνικού δικαίου, του Ευρωπαϊκού δικαίου και των διεθνών συμβάσεων και συνθηκών. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή μέρους ή του συνόλου του διαδικτυακού τόπου σε οποιαδήποτε μορφή χωρίς την προηγούμενη συναίνεση της Εταιρείας πέραν της εκτύπωσης ή αποθήκευσης ενός αντιγράφου του περιεχομένου της ιστοσελίδας για προσωπική μη εμπορική χρήση.

Ενημέρωση και συγκατάθεση για την πολιτική Cookies της Εταιρείας και την χρήση τους
Ο επισκέπτης / πελάτης / χρήστης ενημερώνεται με τους παρόντες όρους για την πολιτική Cookies που χρησιμοποιεί η Εταιρεία. Η Εταιρεία δύναται να χρησιμοποιεί μικρά αρχεία κειμένου που αποθηκεύονται στο σκληρό δίσκο του πελάτη / χρήστη (cookies) για τα οποία ενημερώνει τον επισκέπτη / πελάτη / χρήστη, πώς τα χρησιμοποιεί η Εταιρεία και ποια είναι τα πλεονεκτήματα αυτών. Τα cookies που χρησιμοποιεί η Εταιρεία δεν αποθηκεύουν προσωπικές πληροφορίες όπως το όνομα, διεύθυνση, τηλέφωνο ή e-mail ωστόσο δύναται να παρακολουθούν τη χρήση της υπηρεσίας προκειμένου να παρέχουν ένα πιο αρμόζον περιεχόμενο αυτής και είναι απολύτως τεχνικά απαραίτητα και αναγκαία για την παροχή των Υπηρεσιών της.

Αποδοχή όρων Υπηρεσίας
Ο επισκέπτης / πελάτης / χρήστης αφού μελέτησε και κατανόησε τους όρους της Υπηρεσίας, δηλώνει ότι ρητά και ανεπιφύλακτα έχει αποδεχθεί αυτούς τους όρους καθώς και την πολιτική Cookies της Εταιρείας όπως εκάστοτε ισχύουν και εφαρμόζονται καθώς και τους εκάστοτε ισχύοντες πίνακες τιμολόγησης υπηρεσιών της Εταιρείας. 
Σε περίπτωση που ο επισκέπτης/ χρήστης / πελάτης δεν συμφωνεί με τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας, οφείλει να μην κάνει χρήση των υπηρεσιών και του περιεχομένου της. Η Εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα μονομερούς τροποποίησης των όρων και προϋποθέσεων οποτεδήποτε και χωρίς προειδοποίηση. Η Εταιρεία θα αναρτά διαδικτυακά την εκάστοτε ισχύουσα έκδοση των όρων χρήσης, ενώ η συνέχιση της χρήσης της ιστοσελίδας ή των υπηρεσιών της θα θεωρείται ότι συνιστά αποδοχή των νέων όρων. Για το λόγο αυτό κάθε χρήστης παρακαλείται να ελέγχει ανά τακτά χρονικά διαστήματα τους όρους χρήσης. Σε περίπτωση που κάποιοι όροι χρήσης καταστούν μερικώς ή ολικώς άκυροι ή μη εφαρμοστέοι, δεν επηρεάζεται η ισχύς ή / και η εγκυρότητα των υπολοίπων όρων ή μέρους αυτών. Οι άκυροι ή / και μη εφαρμοστέοι όροι θα αντικαθίστανται με όρους που θα πλησιάζουν όσο είναι δυνατόν το νόημα και το σκοπό των άκυρων ή μη εφαρμοστέων όρων. Διαφορές που τυχόν προκύπτουν από την εφαρμογή των όρων και την εν γένει χρήση της ιστοσελίδας από τον επισκέπτη ή χρήστη αυτής, θα επιλύονται καταρχήν φιλικά, αν όμως αυτό δεν καταστεί εφικτό θα διέπονται από το ελληνικό δίκαιο και θα υπάγονται στην αποκλειστική αρμοδιότητα των Δικαστηρίων της Θεσσαλονίκης. Ουδεμία ευθύνη φέρει η Εταιρεία σε περίπτωση τυχόν λανθασμένης καταχώρησης ή οποιασδήποτε ζημίας του χρήστη από τη κακή χρήση των εν λόγω πληροφοριών ή εφαρμογής πέραν των σκοπών που επιδιώκονται σύμφωνα με το Καταστατικό της Εταιρείας και των σκοπών των επιμέρους δραστηριοτήτων της.

Τελευταία τροποποίηση: 30 Ιανουαρίου 2018